Brandwerende Roldeur EI(1) 60 EW 180

Brandwerende roldeuren bieden een uitstekende oplossing voor het brandveilig afsluiten of  compartimenteren van ruimtes in locaties als overheidsinstellingen, winkelcentra en uiteraard diverse industriële toepassingen. Mede dankzij de hoge brandweerstand van 60 minuten (conform de EI(1)-eis) en zelfs 180 minuten (conform de EW-eis), op basis van tweezijdig testen volgens de NEN-EN 1634-1, is deze deur uitermate geschikt voor de meest voorkomende  vuurbelastingssituaties. De deur is uit te voeren als rollende variant, maar ook met een horizontaal deurbeslag of een volledig verticaal beslag, waardoor deze deur toepasbaar is in ruimtes met de meest uiteenlopende inbouwsituaties. Tevens is de brandwerende deur uit te voeren met een gecertificeerde vloeistofkering, explosieveilige (ATEX) componenten en is de deur optioneel als geheel ATEX gemarkeerd te verkrijgen, waardoor de deur een uitstekende oplossing biedt in ruimtes waar gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen, zogeheten PGS 15-ruimtes. De brandwerende rol-/hefdeur is bij Efectis Nederland met succes tweezijdig getest op rookwerendheid conform de NEN-EN 1634-3 op zowel Sa 20 (koude rook à ± 20 graden Celsius) als S 200 (warme rook à ± 200 graden Celsius).

Het deurblad van de brandwerende roldeur bestaat uit staal verzinkte, dubbelwandige lamellen van 60 mm dik. De lamellen zijn opgebouwd uit twee geprofileerde, staal verzinkte platen van 0,80 mm dik, gevuld met een minerale isolatie. De onderzijde van het pantser is afgewerkt met een staal verzinkte hoeklijn, welke met stalen popnagels aan de onderste lamel van het pantser is bevestigd. De lamellen zijn aan weerszijden afgewerkt met staal verzinkte eindnokken. De lamellen zijn voorzien van een uniek ‘klik-systeem’, waarmee de lamellen onder een hoek van 90 graden ge(de)monteerd kunnen worden.

De zijgeleidingen bestaan uit staal verzinkte geleidingsprofielen en een hoekprofiel, waarbij beide geleidingen zijn voorzien van bij hitte opzwellend materiaal.

Het bewegingsstelsel is samengesteld uit twee staal verzinkte consoles waarop de buis is gelagerd. De consoles worden met bouten en sluitplaten tegen de wand bevestigd. Ten behoeve van de stabiliteit
van het bewegingsstelsel wordt aan de uiteinden van de consoles een staal verzinkte hoeklijn bevestigd. Tussen de consoles bevindt zich de aandrijfas waarmee het pantser op- en afgerold wordt.

De brandwerende roldeur wordt standaard uitgevoerd met een 400 V kettingwielmotor. Indien de brandwerende roldeur een kleine afmeting heeft, is het mogelijk om deze uit te voeren met een 230 V buismotor. De roldeuren worden standaard voorzien van een stuurkast en een afrolbeveiliging. Wanneer de brandwerende roldeur is uitgevoerd met een kettingwielmotor kan er optioneel voor worden gekozen om deze, bij eventuele uitval van spanning, gecontroleerd gravitair te laten zakken middels een failsafe aandrijving. Bij brandwerende roldeuren met een buismotor is het mogelijk om deze optioneel uit te voeren met een noodstroomaccu, zodat de roldeur, bij eventuele uitval van spanning, in functiebehoud blijft.

Standaard worden de brandwerende rol-/hefdeuren uitgevoerd met een stuurkast, waarop diverse vormen van bedieningen toe te passen zijn, zoals sleutelschakelaars, rook- of temperatuurmelders en een eventueel aanwezige brandmeldinstallatie.

De brandwerende rol-/hefdeur kan optioneel voorzien worden van een staal verzinkte rol-/motoromkasting. Alle stalen onderdelen van de brandwerende rol-/hefdeur kunnen
uitgevoerd worden in een RAL-kleur naar keuze. Tevens is de mogelijkheid aanwezig om alle zichtbare stalen onderdelen, met uitzondering van het deurblad, uit te voeren in RVS 304 of RVS 316. De elektrische componenten (aandrijving en stuurkast) en eventuele toebehoren (afrolbeveiliging, op-stop-neer-schakelaar) zijn in een explosieveilige (ATEX) uitvoering te verkrijgen. De brandwerende rol-/hefdeur is optioneel als geheel te voorzien van een ATEX
markering. Tevens kan de brandwerende rol-/hefdeur uitgevoerd worden met een gecertificeerde vloeistofkering. Daarnaast is de brandwerende rol-/hefdeur tweezijdig getest op rookwerendheid conform de NEN-EN 1634-3. Optioneel is de brandwerende roldeur uit te voeren met certificering op geluidsisolatie van 37 dB, getest volgens de ISO 10140-2:2010.